“Български възход е партия на мира. Вярвам, че мнозинството от

...
 “Български възход е партия на мира. Вярвам, че мнозинството от
Коментари Харесай

Стефан Янев: България може да бъде гласът на мира в НАТО и ЕС

 izbori_2023_v1_014

 

“Български напредък ” е партия на мира. Вярвам, че болшинството от българите желаят мир и войната да спре. Това съобщи Стефан Янев по време на среща с последователи на партията.

 

„ Геостратегически България е член на НАТО и на Европейски Съюз и  дружно с други страни членки, приканва за преустановяване на войната. България би трябвало да бъде гласът на мира в тези две организации. Има партии, които изопачават думите ни и ще кажат, че сме дали своят вот за експорт на оръжие за Украйна. Да, гласувахме и ще обясня за какво. Парламентът по този начин или другояче имаше болшинство да се даде оръжие на Украйна. Ние се присъединихме и поставихме едно значимо изискване, което е записано в решението и то е, че това, което излезе от българската войска, би трябвало да бъде сменено, с цел да се резервира потенциала на българската войска, да има задоволително ресурси, тъй като за нас е значима нашата национална сигурност ”, добави водачът на “Български напредък ”. Той акцентира, че с цел да бъдем нация би трябвало да имаме базисна сигурност, регулатор на връзките и благополучие.

 

Държавата е дебитор на армията.

 

Модернизацията на българската войска е забавена с години. Системно не е вложено в възобновяване и доокомплектоване.

 

По мотив апела на Брюксел  за ново произвеждане и търговия с оръжие, водачът на партия „ Български напредък “ счита, че този бизнес би трябвало да се развива, с цел да може след време и нашата войска да бъде осъвременена.

 

„ Киев изиска да изпратим МиГ- овете си, само че страната не би трябвало да прави нищо, което не е в неин интерес, можем да изпратим единствено това, което е допустимо и не нарушава нашия потенциал и качества, с цел да осигурим отбрана на българската земя. “ -категоричен е Янев.

 

Една от концепциите на „ Български напредък “ е със закон да се дефинират публичните връзки, свързани със статуса на военнослужещите от въоръжените сили след освобождението им от военна работа, от работа в органите на Министерство на вътрешните работи и в специфичните служби, в това число и на връзките на организациите на запасното войнство с страната.

 

“Проектът на закон внесохме в 48-то Народно заседание, само че не можа да стигне до разглеждане в комисии, заради лимитираното време, което имахме ”, сподели Янев.

 

Законопроектът планува специалисти на организациите на запасното войнство да вземат участие в работата непрекъснати комисии към Народното събрание и други профилирани органи на държавно и локално равнище.

 

Взаимоотношенията на организациите на запасното войнство с държавните управляващи и институции да се уреждат с контракти за съдействие и взаимна активност, оферират още от партията. Предложенията включват и присъединяване във военната подготовка и образование на подрастващото потомство, и във образуването на дейностите на доброволни организации.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР